Sota la pluja: nens i serps

Diuen que has de vigilar amb el que desitges perquè es podria fer realitat… Després d’una setmana patint una calor sufocant i demanant una mica de pluja als déus de l’Índia (que són gairebé tots els que es pot imaginar), algun ens va fer cas i es va posar a ploure. Sí, es va posar a ploure dimecres i plou gairebé sense parar des de fa dies tot i que la temporada de monzons en principi ja havia acabat.

 Quan plou tot està ple de goteres i els carrers queden mig inundats. Les carreteres no estan ben asfaltades i el trànsit, que ja de normal és terrible, es torna encara pitjor, posant a prova la paciència dels viatgers. Cotxes, rickshaws, busos i motos parats als embussos, entre aigua bruta i gent que corre sota paraigües atrotinats i sembla que cridin: Benvinguda al caos de l’Índia! Namasté!

Aquí podeu veure unes fotos de la ciutat sota la pluja d’aquests dies que publicaven alguns diaris.

Tot i aixo, la pluja també porta coses bones: refresca, rega els horts que tenim a les escoles i ens empeny a parlar i llegir més al deixar-nos sense connexió a internet durant hores i a vegades fins i tot sense llum.

 També hi ha hagut moments de treva aquesta setmana i per fi ha començat la feina amb els nens. El meu projecte principal serà el de posar en marxa el diari  d’una de les escoles que està en el recinte d’una antiga colònia industrial. És l’escola més gran on treballa la fundació i acull alumnes de la zona que viuen en les situacions més precàries. És una sensació estranya caminar pels passadissos mentres nens i nenes amb uniformes envellits i trenes plenes de llaços et miren encuriosits i s’acosten a saludar-te amb un “Good morning madam! What your name? Where you from?”.

newspaper club

 Dissabte és un dia laborable a l’Índia i els nens també van a l’escola però aquest dissabte va ser un dia especial per ells i també per nosaltres… A l’Índia hi ha moltes serps i els nens els tenen molta por, així que vam fer venir uns encantadors de serps! En realitat eren voluntaris de l’associació Friends of snakes, que es dediquen a rescatar serps i fer pedagogia sobre aquests “entranyables” rèptils. Van venir ells i les serps: la majoria no verinoses i alguna de verinosa i popular com una cobra! Després de dues setmanes a l’Índia i de conviure cada dia amb vaques, búfals, cabres, galls i fins i tot un mico, veure una cobra serpentejant tant a prop ha estat tota una sensació!

cobra

cobra2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s