Des del terrat

M’agraden les ciutats des dels terrats, des d’algun lloc ben amunt on es pot veure i viure la ciutat i des d’on realment s’agafa consciència de ser-hi. Recordo molt bé un terrat (o una teulada) de Berlín on vaig passar l’última nit del meu Erasmus amb tots els amics que havia fet aquell any, amb la ciutat feta de llums al nostre voltant. També recordo una posta de sol en un terrat de Brooklin, des d’on es podia veure tota l’illa de Manhattan. A partir d’ara recordaré també un terrat d’Hyderabad, des d’on vaig viure el Diwali.

terrat

El Diwali, o “festa de les llums”, és un dels festivals més importants de l’hinduisme. Durant el Diwali es tiren petards i focs artificials a totes hores i milers de llums il·luminen cases i carrers. La divinitat més important de la festa és Lakshmí, dona del déu Vishnu, que otorga riquesa i prosperitat. Durant el Diwali la gent neteja les seves cases i decoren els terres amb rangolis (dibuixos fets amb guix), estrenen vestits nous i fan ofrenes als temples. També és un dia per compartir menjars i dolços amb la família.

Llanterna

Tot i que el Diwali té significats i celebracions diferents segons la zona de l’Índia, i que també es celebra a altres països (Sri Lanka, Malaisia o Nepal) i religions com la jainista, l’essència de la festa és la mateixa. Pel Diwali es celebra la victòria del bé sobre el mal i la consciència de la llum interior.

Diwali

Així doncs, des d’un terrat qualsevol d’Hyderabad, mentres la ciutat al voltant ens oferia un repertori de petards i focs artificials, vam fer volar llanternes de llum al vent per celebrar Diwali. I jo no sé si tenim més consciència de la llum interior o no però va ser un moment molt especial, dels que només es poden viure en un terrat.

Llanterna2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s