Una mirada a Hyderabad

El temps vola, això ja ho sabem tots. Ja ha passat més d’un mes des de que vaig arribar i els últimes dies no he tingut molts temps per escriure. De fet, escric aquestes línies tot fent la maleta per marxar de viatge cap al nord.

Els últims dies, entre escoles i preparatius, m’han servit per conèixer millor Hyderabad, agafar-li el ritme a la ciutat caminant pels carrers de la part antiga, el lloc que més m’agrada. Volia parlar sobre la ciutat aquí, sobre xifres i monuments…. però això ja ho fa la Wikipedia.

This slideshow requires JavaScript.

Serà millor que parli del Hyderabad que jo conec, aquesta nova gran ciutat de l’Índia que veig des del bus cada dia, feta de mirades i gent, molta gent. Una ciutat d’aigua dividida pel riu. Un lloc per mirar amb ulls de ciutat, tal i com explica Salman Rushide al seu llibre sobre l’Índia, Els fills de la mitjanit.

“Cuando se tienen ojos de ciudad no se ve a la gente invisible, no os chocan los hombres con elefantiasis en los huevos ni los mendigos en carritos de invalido, y los tramos de hormigón de futuras alcanatarillas no os parecen dormitorios.”

Hyderabad, que ahir vaig descobrir que significa “ciutat del lleó” , segurament no és la ciutat més bonica de l’Índia, ni la més interessant però per mi ha estat la primera mirada al país, la primera experiència en aquesta aventura, la meva casa índia…

La pròxima entrada l’escriuré des d’algun lloc llunyà a Hyderabad ja que la ciutat no era el destí sinó un punt de partida.

Advertisements

2 thoughts on “Una mirada a Hyderabad

  1. Aura, quina idea mes maca el fet que ens vagis explicant més o menys l’experiència que estàs vivint a l’Índia, anem seguint els teus escrits amb molt d’interès. Suposo que deus passar moments de tot tipus, però de tot se’n aprèn en aquesta vida.
    Que et vagi molt bé el teu viatge pel nord i sobre tot ves amb molt de compte.

    Cuida’t moltíssim

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s