McLeod Ganj, el petit paradís

Escric aquesta entrada des de Jaipur, la capital de Rajahstan, on vam arribar ahir després d’un llarg viatge des del nord. Estic aquí però el meu cap encara passeja per les muntanyes de McLeod Ganj, un poble a la muntanya d’Himachal Pradesh on viu el Dalai Lama i una gran part de la comunitat tibetana a l’exili. Després de passar cinc dies a Mcleod Ganj només puc dir que aquest lloc va ser realment com un petit paradís. El poble està envoltat per muntanyes on es poden fer caminades fins als pobles propers: Bahgsu i Dahramkot, l’aire és net i la temperatura molt més refrescant que a la resta del país. El poble també és un bon lloc per passar l’estona xafardejant entre les moltes botigues n comprar joies o productes fets pels refugiats tibetans.

Monjos

McLeod GanjMcLeod Ganj és una petita ciutat però aquí on es troba el complexe Tsuglagkhang on hi ha la residència oficial del Dalai Lama i el temple Kalachacra, a més del Museu del Tibet. Les banderes tibetanes i el monjos també formen part del paisatge de McLeod Ganj…Tot plegat et transporta fins al mateix Tibet i et fa reflexionar sobre la seva situació política, sobre el budisme i sobre la figura del Dalai Lama . A tot això, només ens va faltar veure per casualitat Set anys al Tibet al cinema del poble, una sala amb unes 20 cadires on fan fins a quatre pel·lícules cada dia!

Temple
En definitiva, durant tots aquests dies a Mcleod Ganj he tingut la sensació de ser fora de l’Índia, lluny de les mirades curioses dels indis, del neguit de les seves ciutats… Ara he tornat a un lloc del que en realitat no havia marxat i penso que el paradís realment era allà dalt.

Waterfall Baghsu

Advertisements

2 thoughts on “McLeod Ganj, el petit paradís

 1. Es molt pintoresc aquest pais. El dalai lama es com el papa de roma pero en pobre. Si el que mana tambe es una divinitat sen diu teocracia i aixo ja s ha vist en el egipte dels faraons. Es una pena que un poble tan pobre i primitiu sigui dominat, pero aixo sempre ha passat, per exemple a sud America. He tingut una relacio propera amb aquesta gent, i en se un munt!, dons una amiga meva es va casar amb un tibeta, i aquest era familia directa del clero mes pompos. Be a lo que importa. Estic molt content que to pasis d allo mes be!!!!!!

 2. Hola Aura:

  Veig que estas fent una bona ruta per l’India, espero que t’agradi i que ho estiguis passant be.
  Quan ens veiem ja ens explicaras les teves experiencies que deuen ser moltes.
  Ves en compte.

  Petons i una forta abraçada,

  Nuria G

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s