Per la porta del Rajasthan

Després de la visita al nord, la ruta del nostre viatge continuava al Rajasthan, i Jaipur, la capital de la regió, va ser-ne la porta d’entrada. Potser va ser pel cansament del viatge des del nord, que va durar gairebé 24 hores d’autobusos, un amb corbes incloses, cosa que per la meva coneguda afició a marejar-me, us podeu imaginar que no va ser molt agradable. El segon era un autobús del govern amb el terra ple de sorra i peles de cacahuet que es va haver de parar a mig camí a canviar una roda. Potser va ser per  la “tornada” a l’Índia, després de la pau de la muntanya, però els primers dies a Jaipur em van semblar esgotadors i una mica estressants.

Elefants

L’anomenada ciutat rosa, pel color de les cases a la ciutat antiga, és una veritable ciutat india, plena de rickshaws i del vaivé de la gent i els cotxes. El primer dia vam visitar el Palau de la Ciutat, un edifici petit i poc interessant, però just davant es pot visitar el Jantar Mantar, un observatori astronòmic que a la vegada és un conjunt escultòric impressionant. També vam veure el Palau de l’Aigua, un edifici al bell mig del llac, però que no es pot visitar. Sortint de la ruta establerta el conductor de rickshaw ens va dur fins a les tombes del Marajah, un lloc preciós i tranquil al peu de la muntanya.

Manta Jantar

El segon dia a Jaipur vam visitar el fort. Gairebé totes les ciutats del Rajahstan tenen un fort, però el de Jaipur va ser el primer que vam visitar i tota la decepció i l’estrés dels primers dies va desaparèixer amb la visita a aquest impressionant edifici. Després, vam menjar alguns deliciosos plats indis en un restaurant local i vam conèixer com es fa l’estampat en bloc en un taller tèxtil on insistien en que compressim un sari!

Fort Jaipur

L’últim dia a Jaipur va començar bé i va acabar encara millor amb una bonica posta de sol des del Temple dels Micos. Aquest temple dalt d’un turó s’anomena així per la gran quantitat de micos que hi ha a tota la muntanya. La vista des de dalt era espectacular i els micos caminaven esbojarrats mentres el sol s’apagava damunt Jaipur: una bona benvinguda al mític Rajasthan.

Monkey Temple

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s