Dormint sota les estrelles

A Jaisalmer fa quatre anys que no plou. Ens ho explica el conductor del jeep que ens porta fins al Desert del Thar, a uns 50 quilòmetres de Jaisalmer, on ens esperen els camells que ens han de dur fins a les dunes on passarem la nit. Els voltants de Jaisalmer per on viatgem són esplanades polsegoses i seques on em sorprèn que de tant en tant hi hagi un poblat fet de quatre cases, unes quantes vaques i un grup de nens cridaners que abandonen el seu joc per saludar-nos quan passem en cotxe per la carretera.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A mig camí, parem en un poblat abandonat que es pot visitar per un simbòlic preu de 10 rúpies. Tot plegat forma part de la ruta alternativa que ens han promès a l’agència de safaris, lluny del camí turístic habitual. Tot i així, al poblat ens trobem amb uns quants visitants més que fan el paisatge de cases abandonades encara més estrany del que és.

Finalment, ens trobem amb els camells, el meu es diu Rajú i té tota la pell decorada amb punts negres i el coll ple de collarets. Els animals són dòcils i tranquils, anar en camell és fàcil però té un punt de risc i d’aventura. Els guies són un home i dos nens, els seus nebots, preguntem si van a l’escola “Camel University!” ens respon el tiet… Ens endinsem en l’àrida plana del desert mentres el meu camell fa de guia.”Ell ja sap on ha d’anar”, em tranquil·litza el senyor dels camells.IMG_6749
A mig camí parem a unes dunes, toca sessió de fotos, no ens sabem avenir de com n’és tot de silencios, solitari, tranquil i bonic, molt bonic. Reprenem la marxa mentres el sol baixa i just a la posta de sol arribem al campament on passarem la nit. Amb el sol ponent-se al fons, trepitjant l’arena de les dunes… El moment és màgic i especial, ho sabem i ens envaeix una felicitat i una pau d’aquells moments en els que saps que no necessites res més.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATornem al campament i els guies ens han preparats els llits de la que serà la nostra habitació aquesta nit i ens cuinen el sopar: chapatis, dahl, arròs i verdures. Quan arriba la nit no hi ha res a fer, ens estirem als llits que ens han preparat i veiem aparèixer les estrelles, les comptem, les intentem desxifrar, ens expliquem la vida i ens adormim envoltades d’arena i de silenci.

IMG_7054

Ens desperta la llum del dia i abans que hagi decidit sortir el sol ens prenem un chai i esmorzem esperant que els raigs de sol ens escalfin del fred de la nit al desert. Tornem a pujar als camells, travessem el desert, passem per un poblat gitano i reprenem el camí en jeep fins a Jaisalmer.

IMG_6781

Només han passat unes hores però mentres tornem a la ciutat noto que ha canviat alguna cosa, potser la consciència que acabem de passar una de les nits més memorables que hem viscut i no hem necessitat res més que un sostre fet d’estrelles.

IMG_6977

Allotjament a Jaisalmer
Peacock Hotel

Safari
Sahara Travels

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s