Enamorar-se (de l’Índia) a Udaipur

La relació amb l’Índia no sempre és fàcil. Abans de venir havia sentit mil coses diferents sobre aquest país, bones, molt bones, dolentes i terribles, i, probablement, totes són veritat. Així doncs, els sentiments cap a aquest país sovint viuen en una muntanya russa d’amor-odi… fins el dia en que vaig conèixer Udaipur.

Udaipur
Udaipur, segons diuen les guies de viatge, és “la ciutat més romàntica del Rajasthan”, “la Venècia de l’Índia”, un lloc pels enamorats i per enamorar-se. Realment és una ciutat amb encant, feta al voltant del llac Pichola, que ofereix unes vistes genials de la ciutat. I sí, des de que vaig veure la ciutat des del terrat de l’hotel ho vaig notar: m’havia enamorat d’Udaipur!

Llac Pichola
Però com passa moltes vegades en l’amor a primera vista, quan coneixem les coses per dins ens poden decepcionar. El Palau de la Ciutat és una de les coses menys interessants i amb més turistes de les que vaig veure en tot el viatge. Fins i tot el viatge en vaixell pel llac és avorrit! La gent d’Udaipur es banya al llac (homes i dones per separat), hi renta la roba i els nens juguen a l’aigua. És una imatge autèntica de l’Índia, però passem en una barca plena de turistes i tothom els fa fotos sense parar…una vegada més Udaipur perd encant.

Udaipur2
Tot i això, una de les visites que va valer la pena va ser al museu de Bagore-ki Haveli. Un Haveli és una casa senyorial típica del Rajasthan. Aquesta està situada just al voltant del llac i conserva molts elements i objectesde la casa original. El guia era un home encantador que ens explicava mil detalls sobre les costums de l’Índia, les seves llegendes i tradicions d’una manera en que semblaven realment idíliques. Fins i tot hi ha una galeria on es poden conèixer tots els moments d’una boda índia! Ben pensat però, moltes tradicions potser no són tan bonqiues i l’Índia està plena de moments foscos…però la màgia d’Udaipur ens fa enamorar a cegues.

Monsoon Palace
I tot i així, Udaipur em continua semblant una ciutat encantadora, ideal per aturar-se en el camí i deixar passar el temps, caminar fins al Palau del Monsó i, a la baixada del turó, veure la posta de sol davant una tassa de cafè amb vistes al llac

Allotjament
Dream Heaven Hotel. El terrat és un somni!

Menjar
Millets of Mewar. Un dels millors restaurants del viatge, sens dubte.

Udaipur és un bon lloc per les cafeteries i en vam provar una cada dia! La millor és Jheel’s Ginger Coffee Bar, amb vistes al llac i el millor cafè. El Cafe Edelweiss (i els seus pastissos de xocolata) i el Cafe Namaste es mereixen una visita també.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s